چکیده: هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف تفاله زیتون در جیره بر شاخص های رشد و پارامترهای خونی ماهی طلایی (Carassius auratus) انجام پذیرفت. 180 عدد ماهی با وزن متوسط اولیه 0/03± 13/73 گرم در 15 عدد آکواریوم شیشه ای با حجم آبگیری 100 لیتر (5 تیمار با 3 تکرار) توزیع گردید و به مدت 8 هفته با جیره های حاوی صفر، 2، 4، 6 و 8 درصد تفاله زیتون تغذیه شدند. برطبق نتایج، مقادیر شاخص های وزن نهایی، وزن به دست آمده، نرخ رشد ویژه، درصد افزایش وزن بدن، شاخص وضعیت و کارایی پروتئین و چربی در تیمار 2 درصد اختلاف معنی داری را با سایر تیمارها نشان دادند (0/05>P)، ولی در شاخص های طول نهایی و ضریب تبدیل غذایی بین تیمارها اختلافی مشاهده نشد (0/05<P). اما در پارامترهای هماتولوژیک شامل تعداد گلبول های قرمز، گلبول های سفید، درصد افتراقی گلبول های سفید، هموگلوبین، هماتوکریت و هم چنین شاخص های MCV، MCH و MCHC تفاوت معنی دار آماری بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد(0/05<P).
عنوان نشریه: محیط زیست جانوری
اطلاعات شماره: بهار 1399 , دوره 12 , شماره 1 ; از صفحه 315 تا صفحه 322 .
عنوان مقاله: تاثیر استفاده از سطوح مختلف تفاله زیتون بر شاخص های رشد و پارامترهای خونی ماهی طلایی (Carassius auratus)
نویسندگان: لبریا آرش, خوش خلق مجیدرضا*, فلاحتکار بهرام
آدرس: * گروه علوم دریایی، پژوهشکده حوضه آبی دریای خزر، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
- ۲۹۲
- ادامه مطلب