- جمعه ۳۰ آبان ۹۹
هر چرخه تولید باید به دقت برنامه ریزی شده ونسبت به بکار بردن امکانات مناسب در زمان صحیح و در دسترس بودن آنها اطمینان حاصل شود.
علاوه بر این موضوع ، لزوم پیش بینی روند بازار به طوری که نه تولید مازاد گردد و نه کمبودی در زمان عرضه به وجود آید بسیار مهم می باشدبه خصوص اینکه ماهی در زمان نامناسبی از سال آماده تحویل به بازار نگردد .
شرح کوتاهی از پرورش ماهی کوی که نزدیک به برخی دیگر از گونه های ماهیان زینتی است ارائه می گردد
انتخاب مولدین برای تکثیر و پرورش
مولدین با توجه به ترکیب بدن، رنگ و الگوی انتخاب می گردند. پرورش بهینه مولدین جهت افزایش باروری بسیار مهم است. سلامت ماهی های مولد که از قبل جدا شده اند باید به طور مداوم ارزیابی گردد. سوابقی شامل باروری، ، نرخ بقا ی نوزادها، جفت گیری متقابل ، و طبیعت و درصد تغییر شکل (ژنتیک)مولدین باید جمع آوری و نگهداری گردد. این اطلاعات را می توان در ارزیابی پتانسیل پرورش هر ماهی مورد بررسی قرار داد.
مدیریت تکثیر
با افزایش طول روز و درجه حرارت آب می توان تخم ریزی کوی را تحت کنترل درآورد. این موضوع شامل یک چرخه 16 ساعته دوره روشنایی و 8 ساعت تاریکی است ،در این حالت درجه حرارت ضروری آب بین 22-25 سانتیگراد است که باید در این محدوده را حفظ گردد، در غیر این صورت ممکن است ماهی ماده در هنگام تخمریزی دچار اسپاسم گردد. تحت شرایط طبیعی و در حوضچه، تخم ریزی در آب با دمای 15 ° C شروع خواهد شد. برای همگام سازی ماهی ماده و نر ، عصاره هیپوفیز کپور به ماهی ها تزریق می شود. در کوی نر این عصاره تنها یک بار تزریق می گردد .در حالی که در ماهی ماده 12 ساعت بعداز تزریق اول ، تزریق دوم صورت می گیرد . پس از 12 ساعت، تخم ماهی را می توان از ماده و اسپرم را از ماهی نر جمع آوری نمود.
گرفتن تخم از ماهی ماده. این عمل با فشار دستی و ماساژ آرام و ملایم به شکم ماهی جهت خروج تخم صورت می گیرد
اضافه نمودن اسپرم کوی نر به تخم ها
تخم و اسپرم را کاملا مخلوط می نمایند و برای جلوگیری از چسبیدن و تجمع تخم ها در کنار هم محلولی از نمک، اوره و آب به آن اضافه نموده و چند دقیقه ای آن را بهم می زنند . تخم های نطفه دار شروع به جذب مایع و تورم تا 10 برابر اندازه اصلی خود می کنند. این فرآیند می تواند تا 90 دقیقه طول بکشد و مایعات کافی باید اضافه گردد تا زمانی که تورم تخم ها متوقف گردد . در این زمان، تخم با اسید ضعیف تانیک اسید شسته می شود تا هیچگونه چسبندگی احتمالی قبل از انتقال به ظرف Zuger در تخم ها باقی نماند .
ظرف زوگ
- ۵۷۹
- ادامه مطلب