- يكشنبه ۲۸ دی ۹۹
یازده نکته طلایی در روش صحیح انتقال ماهی برای کاهش استرس
1-کیسه هر یک از ماهیها را بیشتر از 3/1 از آب پر نکند.
۲-قبل از بستن سر کیسه در آن فوت نکنید و از اکسیژن پر کنید.
۳-سپس این کیسه را با روزنامه بپوشاند تا هم عایقی برای آب باشد و هم از سوراخ شدن کیسه توسط تیغهای ماهی جلوگیری میکند.
۴- کیسه پوشیده شده را برعکس در کیسه دیگری قرار دهید و سر آنرا با نوار لاستیکی ببندید. با این کار تاهایی احتمالی که در کیسه اول وجود داشتند و امکان داشت که ماهی را گیر بیندازد از بین میرود.
۵- بسته ماهی را روی کف ماشین قرار دهید .
۶- به محض رسیدن هر یک از کیسه های داخلی(1 لایه) را برای 10 تا 15 دقیقه در آب تانک قرنطینه غوطه ور کنید تا دمای آب آکواریم و کیسه برابر شود.
۷- پس از این مدت بندها را باز کنید و کیسه را به اندازه 4/1 از آب پر کنید و قسمت خالی کیسه را از دیواره ظرف آویزان کنید و 15 دقیقه صبر کنید.
8- هر 15 دقیقه مقداری آب به کیسه اضافه کنید تا زمانی که 4/3 آن از آب مخزن پر شده باشد.
9- حالا زمان آزاد کردن ماهی در ظرف است. اگر از تور استفاده میکنید حتی الامکان از جنس نرم و لطیف درست شده باشد در غیر اینصورت باله ها و یا بدن زیبای ماهی آسیب میبیند. من از دست خیس خود استفاده میکنم. میتوانید با دقت و به آرامی ماهی را از کیسه خارج کنید. بدین ترتیب هم آسیبی به ماهی نمیرسد و هم اضطرابی در ماهی ایجاد نمیشود.
10- گذشته از روشی که اتخاذ میکنید فقط این کار را با خالی کردن آب کیسه در ظرف انجام ندهید. این کار ممکن است سریع و آسان بنظر برسد اما با این کار دیگر نگهداری ماهی در قرنطینه برای پیشگیری از مبتلا شدن آن به انگلها ، باکتریها ، ویروسها و یا تخمهای احتمالی موجود در آب محل قبلی آنها بیفایده خواهد بود.
11- در پایان چراغها را خاموش کرده و تا روز بعد به آنها غذا ندهید.
- ۲۸۱
- ادامه مطلب