- پنجشنبه ۱۶ بهمن ۹۹
چکیده: از میان تعداد زیادی از انگل ها که قادرند ماهی را آلوده کنند، گونه های متعددی منجر به ایجاد بیماری در انسان می شوند. امروزه، بیش از 40 گونه انگل در رده های مختلف شامل تک یاخته، ترماتود، سستود، نماتود و یا خاربرسر در ماهی شناسایی شده که باعث ایجاد بیماری در انسان می شوند. آلودگی در انسان معمولا متعاقب مصرف بافت خوراکی آلوده به لارو این انگل ها رخ می دهد، لذا این امر رابطه مستقیمی با نوع فراوری و پخت ماهی دارد و اپیدمیولوژی بیماری بر همین اساس شکل می گیرد. میزان مصرف ماهی، روش های پخت، فراوری یا عادات غذائی، سطح بهداشت عواملی هستند که بر میزان وقوع این انگل ها تاثیر گذارند. در این مقاله ضمن مروری بر انگل های مشترک ماهی با انسان، گزارشات این انگل ها از ماهیان در نواحی مختلف ایران مورد بررسی قرار می گیرد.
عنوان نشریه: میکروب شناسی مواد غذایی
اطلاعات شماره: زمستان 1398 , دوره 6 , شماره 4 ; از صفحه 88 تا صفحه 101 .
عنوان مقاله: انگل های منتقله از ماهی: مروری بر گزارشات ارائه شده از ایران
نویسندگان: مومنی حسین, رئیسی مهدی*, بشیری معصومه, برزگری دولت آبادی مریم*
آدرس: * دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
- ۲۷۲
- ادامه مطلب